studio torresi - Adrianopoli, teatro romano
studio torresi - progetto
studio torresi - Grottammare alto
studio torresi - recupero ex ospedale Grottammare
studio torresi - Gjirokastra, castello

Lingua

Segui studio torresi

Feed Linked In Twitter YouTube

Houzz

Curriculum Vitae

bandiera ita Bandiera en

News ed eventi

 

Kam kënaqësinë të prezantoj këtë publikim që dëshmon si Rajoni Marche është protagonist i një modeli kooperimi ndërkombëtar që sheh në mbështetjen ndaj zhvillimit lokal dhe social misionin e tij specifik.
Nga realizimi i hartografisë së territorit të Girokastrës, hapja e Zyrës së Planit të Bashkisë, predisponimi i planit të rekuperimit të qëndrës historike të qytetit dhe detajimi i tij i mëtejshëm tematik në lidhje me rrezikun sizmik, janë katër fazat e një projekti kooperimi të decentralizuar që ka përforcuar raportet e bashkëpunimit të Rajonit Marche ma Qarkun dhe Bashkinë e Gjirokastrës, me bashkinë e Grottammare dhe me Provincën e Ascoli Piceno.
Jam i bindur që rezultatet e arritura me projektin janë dimostrimi më i mirë që ndihma dhe partneriteti janë parimet mbi të cilat themelohet puna e Rajonit Marche, e karakterizuar parimisht nga një logjike sistemi, e udhëhequr nga një përqasje territoriale dhe e adresuar drejt vënies në rrjet të aktoreve, kompetencave dhe përvojave.
Në këtë optikë , Rajoni Marche ka vënë bazat e një modeli kooperimi jo të copëtuar dhe të improvizuar, në gjendje që të rrisë dhe të zhvillojë komunitetet lokale duke ndërtuar udhë konkrete demokracie.
Kjo inisiativë e Rajonit Marche lind nga nevoja, e ndjerë nga të dyja rajonet adriatike, për të eksperimentuar forma kooperimi me vendet e Evropes Jug-Lindore të finalizuara drejt ndërtimit dhe zhvillimit të një “Eurorajoni Adriatik”. Besoj që Adriatiku mund të shëndërrohet në një “ det evropian” mbi të cilin të udhëtojnë projektet e zhvillimit ekonomik dhe social të bazuara mbi partneritete të forta territoriale që të japin sensin e pjesëmarrjes në një komunitet të vetëm të përkushtuar në ndërtimin e një sistemi stabël dhe homogjen në të cilin të jenë të vlerësuara të gjitha mundësitë dhe shanset e zhvillimit.

Gian Mario SPACCA - Presidenti i Rajonit Marche

 

studio torresi

Via A. Murri 35 - 63900 Fermo, Italy
Tel.: +39 0734622950 - Fax: +390734 623948
Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
P.Iva 01592570442

partners

Powered by JoomlaGadgets

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com