studio torresi - Adrianopoli, teatro romano
studio torresi - progetto
studio torresi - Grottammare alto
studio torresi - recupero ex ospedale Grottammare
studio torresi - Gjirokastra, castello

Lingua

Segui studio torresi

Feed Linked In Twitter YouTube

Houzz

Curriculum Vitae

bandiera ita Bandiera en

News ed eventi

 

Kam kenaqesine te prezantoj kete publikim qe deshmon si Rajoni Marche eshte protagonist i nje modeli kooperimi nderkombetar qe sheh ne mbeshtetjen ndaj zhvillimit lokal dhe social misionin e tij specifik.
Realizimi i kartografise se territorit te Girokastres, hapja e Zyres se Planit te Bashkise dhe predisponimi i planit te rekuperimit te qendres historike te qytetit, jane tre fazat e nje projekti kooperimi te decentralizuar qe ka perforcuar raportet e bashkepunimit te Rajonit Marche ma Qarkun dhe Bashkine e Gjirokastres, me komunen e Grottammare dhe me Provincen e Ascoli Piceno.
Jam i bindur qe rezultatet e arritura me projektin jane dimostrimi me i mire qe ndihma dhe partneriteti jane parimet mbi te cilat themelohet puna e Rajonit Marche, e karakterizuar parimisht nga nje logjike sistemi, e udhehequr nga nje perqasje territoriale dhe e adresuar drejt venies ne rrjet te aktoreve, kompetencave dhe pervojave.
Ne kete optike, Rajoni Marche ka vene bazat e nje modeli kooperimi jo te copetuar dhe te improvizuar, ne gjendje qe te rrise dhe te zhvilloje komunitetet lokale duke ndertuar udhe konkrete demokracie.
Kjo iniciative e Rajonit Marche lind nga nevoja, e ndjere nga te dyja rajonet adriatike, per te eksperimentuar forma kooperimi me vendet e Evropes Jug-Lindore te finalizuara drejt ndertimit dhe zhvillimit te nje “Eurorajoni Adriatik”.
Besoj qe Adriatiku mund te shenderrohet ne nje “ det evropian” mbi te cilin te udhetojne projektet e zhvillimit ekonomik dhe social te bazuara mbi partneritete te forta territoriale qe te japin sensin e pjesemarrjes ne nje komunitet te vetem te perkushtuar ne ndertimin e nje sistemi stabel dhe homogjen ne te cilin te jene te vleresuara te gjitha mundesite dhe shanset e zhvillimit.

Presidenti i Rajonit Marche
Gian Mario Spacca

 

studio torresi

Via A. Murri 35 - 63900 Fermo, Italy
Tel.: +39 0734622950 - Fax: +390734 623948
Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
P.Iva 01592570442

partners

Powered by JoomlaGadgets

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com