studio torresi - Adrianopoli, teatro romano
studio torresi - progetto
studio torresi - Grottammare alto
studio torresi - recupero ex ospedale Grottammare
studio torresi - Gjirokastra, castello

Lingua

Segui studio torresi

Feed Linked In Twitter YouTube

Houzz

Curriculum Vitae

bandiera ita Bandiera en

News ed eventi

 

GjirokastraLindja e qytetit te GJirokastres sipas studiuesve lidhet me fillimet e shekullit te XIII.
Fillimisht qyteti ka qene i ndertuar brenda mureve te Keshtjelles.
Ne fund te ketij shekulli banesat filluan te zhvillohet jashte mureve te Keshtjelles.
Dalja e ndertimeve jashte mureve mori nje zhvillim te shpejte ne shekullin e XIV-XV dhe vazhdon deri ne shekullin e XVII - XVIII duke bere te mundur krijimin e qytetit.
Me daljen e ndertimeve jashte konturit te keshtjelles formohet lagjja e pare e qytetit e cila mban emrin "Pazari i Vjeter", lagje kjo qe shtrihet ne anen veri-lindore te keshtjelles.
Me pas zgjerimi i qytetit vijon me krijimin e lagjeve te reja (te tjera) sic jane lagjja "Hazmurat", "Mecite", "Palorto", "Manalat", "Dunavat" etj.
Ne kete periudhe nje zhvillim te shpejte merr edhe zejtaria Nga studimet e bera pranohet qe qyteti i Gjirokastres ka arritur ne fund te shekullit te XVII shtrirjen qe pothuajse ka edhe sot.
Qyteti i Gjirokastres eshte i shtrire ne pese kodra ne reze te Malit te Gjere, duke zene kryesisht ne nje teren kodrinor e malor.

....

Alfred MAMANI

 

studio torresi

Via A. Murri 35 - 63900 Fermo, Italy
Tel.: +39 0734622950 - Fax: +390734 623948
Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
P.Iva 01592570442

partners

Powered by JoomlaGadgets

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com