studio torresi - Adrianopoli, teatro romano
studio torresi - progetto
studio torresi - Grottammare alto
studio torresi - recupero ex ospedale Grottammare
studio torresi - Gjirokastra, castello

Lingua

Segui studio torresi

Feed Linked In Twitter YouTube

Houzz

Curriculum Vitae

bandiera ita Bandiera en

News ed eventi

 

GjirokastraEpoka e Globalizmit dhe Turizmi

Ne kohen e sotme te globalizimit pothuajse cdo gje po nderkombetarizohet.
Shume karakteristika e krenari ekonomike te vendeve te vecanta si pa u kuptuar duke mos i rezistuar konkurences se tregut po falimentojne duke ngelur vetem si fakte librash dhe statistikash.
Nje fat pak a shume te ngjashem po peson edhe industria e turizmit.
Turizmi detar si me i frequentuari nuk eshte me monopol ose krenari e vendeve te vecanta sic ka qene dikur.
Me mjetet e shpejta te transportit dhe me paketat turistike ekonomike, europianet kane filluar te frekuentojne me shume plazhet ekzotike se sa ato mesdhetare.
Ne kete kontekst edhe Shqiperia nuk mund te pretendoje se me venien ne eficence te turizmit detar do te kete nje bum zhvillimi.
Ketu duhet patur parasysh edhe koha e gjate qe do te na duhet per te kapercyer problematikat qe ka bregdeti shqiptar lidhur me pronesine, abuzivizmin dhe infrastrukturen.
Prej te dhenave statistikore te vendeve te ndryshme per turizmin rezulton se turizmi kulturor eshte i vetmi qe ka njohur rritje dhe stabilitet per vendet me vlera historiko-kulturore dhe po transformohet me shpejtesi ne nje aktivitet me interes te madh ekonomik, kjo mbi te gjitha fale funksionimit ne cdo stine te vitit, por edhe interesit gjithnje ne rritje qe njerezit kane per te njohur vlerat e vecanta historiko-kulturore te popujve te tjere.
Pra nderkombetarizimit me shpejtesi te gjithckaje por dhe perspektives tone te zhvillimit mund ti bejme balle vetem me valorizimin dhe prefeksionimin e te vecantave ekonomiko-kulturore.
Cdo sukses dhe kenaqesi lidhet vetem me te vecanten.

....

Teodor BILUSHI

 

studio torresi

Via A. Murri 35 - 63900 Fermo, Italy
Tel.: +39 0734622950 - Fax: +390734 623948
Email: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
P.Iva 01592570442

partners

Powered by JoomlaGadgets

 
 
 
 

Joomla Templates by Joomla51.com